E-pupil naar D-pupil

DE OPSTELLING BIJ   11 tegen 11 !
Als je de overstap maakt van E - pupillen naar de D - pupillen ga je op een 'heel' veld voetballen en in plaats van 7/8 spelers ga je met 11 spelers samen voetballen.
In de E - pupillen leer je al om op een bepaalde plaats in het veld te voetballen en dat zal beetje bij beetje beter zijn gegaan.
Als keeper zal je moeten wennen, niet zo zeer aan de plaats in het veld , maar aan de grote van het doel en doelgebied, want dat
is een stuk groter op een heel speelveld.
In het (hele) speelveld zullen de overige 10 spelers worden opgesteld verdeeld in een
achterhoede, middenveld en voorhoede.

Om jullie een beetje te helpen heb ik een vragenlijst gemaakt met een animatiefoto,
waarop een veld met een elftal is opgesteld in een
4 : 3 : 3 formatie.
Bij elke speler op de animatiefoto staat een nummer en in de vragenlijst wordt gevraagd welke speler op welke positie in het veld staat.

OKE…! Kijk maar of je weet of je alle posities in het veld weet..doe je best !

 

 

DE BUITENSPEL REGEL !
Bij de
D - pupillen wordt je geconfronteerd met de buitenspelregel. De buitenspelregel geeft bij iedere voetbalwedstrijd weer stof tot discussie. Bij menig buitenspel situatie komt regelmatig de vraag; stond hij nou WEL of NIET buitenspel.
Om je als D - pupil op weg te helpen in deze spelregel heb ik
2 buitenspelregel quizzen gemaakt. In de spelsituaties die gegeven wordt is de vraag steeds is het WEL of NIET buitenspel.
Het is best een lastige regel, dus dat je het niet direct zie in de verschillende situaties is best mogelijk. Maar al doende leer je en het beste is om de quizzen af toe te oefenen en je zal zien dat het je dan steeds beter af gaat. Vertel het bij je op de voetbalclub over de buitenspelregel quizzen en misschien is het wel een idee voor je begeleider/trainer om met het hele voetbalteam de quiz te gaan maken.

In beide quizzen zijn 10 spelsituaties, waar je de keuze dient te maken tussen WEL of NIET buitenspel. Door met de 'muis' over de plaatjes te gaan, die bij de vragen staan, vergroot je de plaatsjes tot een duidelijk afbeelding.
Heb je de 10 vragen gemaakt dan kan je de uitslag opvragen en van de niet goed beantwoorden vragen staat de uitleg er bij wat het had moeten zijn.
……oke, doe je best en succes !!